Overeenkomst getekend voor geluidsscherm A15-Sliedrecht-West

30 september '16

Een mooie ontwikkeling voor de wijk Baanhoek-West! Afgelopen week hebben de gemeente Sliedrecht en Strukton Infratechnieken uit Maarsen een overeenkomst getekend voor de realisatie van een geluidsscherm. Dit scherm komt ter hoogte van de op- en afrit van Sliedrecht-West langs de A15. Deze ontwikkeling heeft op verschillende vlakken een positief effect op de wijk. De werkzaamheden hiervoor starten begin 2017. Oplevering van het scherm is voor de zomer van 2017 gepland.

Het nieuwe geluidsscherm is een belangrijke stap in de gehele realisatie van de wijk Baanhoek-West. Het scherm zal niet alleen zorgen voor geluidsvermindering van de snelweg, ook sluit het de wijk zichtbaar af van de snelweg. Het te realiseren geluidsscherm langs de A15 sluit aan op het huidige scherm, dat stopt op de grens Papendrecht – Sliedrecht en het spoorviaduct. Ondanks dat krijgt het wel een volledig eigen karakter, waarbij glas de hoofdrol speelt.

Realisatie

Begin dit jaar is de gemeente Sliedrecht een openbare aanbestedingsprocedure gestart voor de realisatie van het geluidsscherm langs de A15. Strukton Infratechnieken kreeg de beste beoordeling op haar inschrijving en nadat onlangs het college van B&W ook akkoord heeft gegeven op de overeenkomst, staat er niets in de weg om de overeenkomst officieel te ondertekenen.  De komende maanden wordt gebruikt om het ontwerp verder uit te werken en vindt de technische voorbereiding plaats. De realisatie van het geluidsscherm start begin 2017 en de oplevering wordt verwacht voor de zomervakantie van 2017. 

Ondertekening
Ook wonen in Baanhoek-West? Bekijk het aanbod
Baanhoek-West heeft een buurtvereniging Lees meer hierover