De duurzame voordelen van een nieuwbouwwoning

7 maart '24

In vergelijking met bestaande bouw heeft een nieuwbouwwoning standaard lage energielasten – of is zelfs energieneutraal zoals in het Buurtschap fase 2 – dankzij onder meer goede isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. Daarnaast is een nieuwbouwwoning volledig gasloos. Wij lichten alle voordelen helder en overzichtelijk toe, zodat jij hierna niet meer overweegt je bestaande woning te verduurzamen maar kiest voor het comfort van nu, in een strak afgewerkte nieuwbouwwoning met lage energielasten!

De voordelen

image alt

Groenverklaring

Alle woningen in Het Buurtschap fase 2 krijgen een Groenverklaring. De Groenverklaring wordt afgegeven door De Regeling Groenprojecten, een gezamenlijke regeling van de Ministeries van Infrastructuur, Milieu en Financiën. Om een Groenverklaring te krijgen moet de woning voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk:

  • De nieuwbouwwoning moet zeer energiezuinig zijn. De BENG 2-waarde moet 0 of lager zijn,
  • Voor de bouw van de woning moet 100% duurzaam hout gebruikt worden.

Met een Groenverklaring kun je bij diverse hypotheekverstrekkers korting krijgen op de hypotheekrente. Zoals bijvoorbeeld bij de Groenhypotheek van Rabobank. 

Lees meer over de groenverklaring

Meer weten

Benieuwd naar alle duurzame installaties in de nieuwbouwwoningen van Het Buurtschap fase 2? Lees dan verder op de pagina Duurzaamheid. Hier komen alle installaties aan bod. 

Lees verder
Iets vragen? Neem contact op
Meer weten over duurzaamheid in dit plan? Lees verder