Heb jij al een financiële check gedaan?

25 april '23

Als je op zoek bent naar een nieuwe woning is de financiering een belangrijk onderdeel in de voorbereiding. Hoe hoog kan jouw hypotheek maximaal zijn? Wat zijn de bijbehorende maandlasten? Kan je én wil je deze dragen? Ook ontvangen wij graag je financiële check zodra de verkoop start. Dit kan namelijk in je voordeel werken bij de toewijzing. Hierin is de toewijzingsprocedure iets gewijzigd ten opzicht van het eerdere bericht over de toewijzing. We informeren je graag.

Aangepaste toewijzingsprocedure

BPD Gebiedsontwikkeling hanteert een transparante toewijzingsprocedure voor al haar projecten. In een eerder bericht lieten we weten dat we bij de toewijzing eerst keken naar je eerste voorkeur qua bouwnummers, daarna naar je aanmeldduur bij meerdere kandidaten met een zelfde eerste voorkeur en vervolgens de financiële check. In de aangepaste procedure hebben we de financiële check op de tweede in plaats van de derde plek gezet. Hiermee wordt er bij meerdere kandidaten met dezelfde eerste voorkeur voor een bepaald bouwnummer eerst gekeken of er 1 kandidaat is met een financiële check. Daarna wordt er pas naar de aanmelddatum gekeken. Zo heb jij als belangstellende meer invloed op het krijgen van je favoriete bouwnummer én kun je met een goed gevoel de eventuele optie accepteren omdat je weet wat je financiële mogelijkheden zijn.

Upload je financiële check, zodra de verkoop start

De financiële check kan dus in je voordeel werken bij het toewijzen van de woningen. De check geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen. Je kunt ons dit laten weten door nadat de verkoop is gestart een gewaarmerkte brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in je Mijn Eigen Huis account. Deze upload mogelijkheid is beschikbaar, zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft. 

Let erop dat erin staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

image alt

Rabobank nieuwbouwexperts

Bijkomend voordeel van de financiële check is dat je goed voorbereid bent als je een optie op een woning krijgt. De check biedt dus veel comfort en duidelijkheid voor jou en kan eventuele teleurstellingen voorkomen. Mocht je graag hulp wensen bij je financiële check, dan staan de adviseurs van bijvoorbeeld Rabobank voor je klaar. Arne de Burck, commercieel directeur nieuwbouw bij Rabobank, legt uit wat hij samen met zijn team voor je kan betekenen.

Arne du Burck: ‘Na meer dan 25 jaar ervaring in de hypothekenwereld kan ik oprecht zeggen dat het kopen van een nieuwbouwwoning net even wat anders werkt dan een bestaande woning. En dat is ook precies de reden dat we speciaal voor kopers in nieuwbouwprojecten een team van experts op het gebied van nieuwbouw samengesteld hebben. Zij zijn altijd bereikbaar en staan speciaal opgesteld om voor jou een zogenaamde financiële check op te maken, zodat je als potentiële koper direct weet:

  • Wat jouw nieuwe maandlasten zijn (als het nodig is berekenen we dit voor jou binnen 15 minuten!)
  • Wat er allemaal bij een nieuwbouwhypotheek komt kijken en wat in jouw situatie daarbij belangrijk is
  • Of die droomkeuken en schitterende badkamer ook gelijk meegefinancierd kunnen worden en
  • Of je wel optimaal profiteert van alle mogelijkheden en kortingen van je duurzame nieuwbouwwoning.

En - ook niet onbelangrijk - met deze financiële check vergroot je ook nog eens de kans dat je de woning toegewezen krijgt! Niet gek dus dat deze gratis en vrijblijvende service met een 9,3 gewaardeerd wordt door onze klanten!’

Direct een afspraak maken bij Rabobank
Welke woningen kies jij? Lees meer over de woningen
Wat is een financiële check precies? Lees meer