Transparante toewijzingsprocedure

24 maart '23

BPD (Bouwfonds Property Development) vindt dat iedereen een evenredige kans moet hebben om een huis te kopen. Daarom wordt er gewerkt met een transparante toewijzingsprocedure bij de verkoop van Het Buurtschap fase 2. Deze procedure is voor iedereen gelijk.

Hoe werkt de toewijzing?

Ging dit je te snel? Dan kun je hieronder nog eens op je gemak doorlezen hoe de toewijzing precies werkt. 

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning  van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Bij het toewijzingsproces volgen wij stapsgewijs een aantal opeenvolgende criteria. Dit gaat als volgt:

Soms zijn er nog woningen vrij nadat we alle 1e voorkeuren van kandidaten hebben bekeken. In dat geval lopen we weer stapsgewijs langs bovenstaande criteria, te beginnen met de 2e voorkeur, daarna de 3e voorkeur, enzovoort.

Wij streven naar een optimale bezetting van alle bouwnummers. Dat betekent ook dat als jij de enige bent met een voorkeur voor een bepaald bouwnummer, je dit bouwnummer automatisch krijgt toegewezen. Ook als dit niet jouw 1e voorkeur is. Heb je een financiële check gedaan? Dan gaat dit niet op en wijzen we een woning altijd toe op basis van bovenstaande criteria.

Is het toewijzingsproces je nog niet helemaal duidelijk. Bekijk dan onderstaande video. Hierin leggen we je stap voor stap uit hoe het proces precies in zijn werk gaat. 

Lees alles over een woning kopen
Nog een vraag? Neem contact met ons op
Heb jij je keuze al gemaakt? Bekijk het woningaanbod