Automobilisten, matig snelheid op Rondo!

26 mei '20

Er wordt nog steeds te hard gereden op de Rondo. De gemeente ontvangt hierover veel klachten van omwonenden. “Dat is jammer”, aldus wethouder Ton Spek. “De wijk is ingericht voor bestemmingsverkeer zonder doorgaande wegen. Daarnaast is bij de ontwikkeling van de wijk bewust gekozen voor veel speelruimte voor de kinderen. Buiten spelen moet wel veilig zijn en daarom is 30km/uur zo belangrijk. Bewoners kunnen zelf veel bijdragen aan de verkeerveiligheid in de wijk, juist omdat er alleen maar bestemmingsverkeer komt. Die bijdrage is hard nodig!”

image alt

Blijven herhalen

De gemeente heeft in het verleden al maatregelen genomen om de verkeersveiligheid in de wijk verder te verbeteren. Zo zijn extra verkeersdrempels aangelegd. Toch blijven er automobilisten tussen twee drempels hard optrekken. Dat kan gevaarlijk zijn voor spelende kinderen.

“Vorig jaar september hebben we ook een gerichte campagne gevoerd om bewoners bewust te maken van hun rijgedrag. Dat deden we in samenwerking met de regio Drechtsteden en de politie. De grootste rol was echter weggelegd voor leerlingen van de Anne De Vriesschool. Politie hield automobilisten staande, waarop de kinderen het gesprek aangingen. Hun boodschap was kort en krachtig: matig je snelheid, houd je aan de 30km/uur, want we willen graag veilig buiten kunnen spelen. Die boodschap sloeg aan en die boodschap blijven we herhalen”, benadrukt de wethouder.

Bekijk de flyer

Bus en fiets: uitstekende alternatieven

Het openbaar vervoer en de fiets hebben een prominente plaats gekregen in Baanhoek-West. Er is een busbaan aangelegd in de wijk en treinstation Sliedrecht Baanhoek ligt om de hoek. Met het opknappen van de Craeijensteijn door de gemeente wordt de snelle fietsverbinding naar het centrum verder verbeterd, zodat fietsen naar het centrum aantrekkelijker wordt. De bus en fiets zijn dus goede alternatieven voor de auto.

Quote Baanhoek

Tijdelijke situatie

Baanhoek-West is een wijk in aanbouw. Aan de noordwest kant van de wijk wordt nu volop gebouwd. De Corellilaan is nu een bouwweg. Dat is nodig om het bouwverkeer te kunnen scheiden van het wegverkeer. Wethouder Ton Spek: “De verkeerssituatie in de wijk met één ontsluitingsweg via de Rondo naar de Menuet en Ouverture is nog niet optimaal. Zodra dat kan, wordt de Corellilaan de tweede ontsluitingsweg naar de Ouverture. Tussentijds doen we nogmaals een oproep. Automobilisten: houd rekening met deze tijdelijke situatie en matig je snelheid. Bewoners: spreek elkaar hierop aan en zorg samen voor de veiligheid van de kinderen.”

Vragen? Neem contact op
Nieuwsgierig? Lees het laatste nieuws