Baanhoek-West: dorps en duurzaam

Baanhoek-West heeft een dorps en duurzaam karakter. De hedendaagse vertaling van een tuindorp is terug te zien aan de ruime opzet, het groen en de verschillende ontmoetingsplekken en speeltuinen. Ook de eigen brede school en de sporthal dragen hier aan bij. De wijk sluit hierdoor perfect aan bij de Sliedrechtse mentaliteit: gastvrij, hartelijk en betrokken. Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol in Baanhoek-West. Veel woningen beschikken over zonnepanelen en zijn energiezuinig.

image alt

Een modern tuindorp

Baanhoek-West is een eigentijds tuindorp met veel groen, pleintjes en singels. De wijk is royaal opgezet, met brede straten en verschillende groenstroken. Het dorpse karakter uit zich in de verschillende ontmoetingsplekken voor buurtbewoners en dat kinderen veilig buiten kunnen spelen. Er is een brede school en in de wijk naast Baanhoek-West is een moderne sporthal gerealiseerd! Ook heeft de wijk een eigen kerkgemeenschap en een medisch centrum. Je woont in deze knusse wijk dus comfortabel en veilig met het hele gezin!

image alt

Duurzaam wonen

In Baanhoek-West staat duurzaamheid centraal. Veel woningen hebben zonnepanelen op het dak en zijn energiezuinig. Appartementencomplex Best B’West heeft daarnaast een sedumdak. Dit dak ziet eruit als een tuin, levert zuurstof, absorbeert het regenwater zodat dit niet in het riool komt en heeft een isolerende werking. Ook vind je nul-op-de-meter woningen in Baanhoek-West. Deze woningen wekken zelf energie op en zijn daardoor niet of nauwelijks afhankelijk van fossiele brandstoffen.

Duurzaam omgaan met regenwater
De straten in Baanhoek-West zijn voorzien van een waterpasserende verharding, die ervoor zorgt dat het relatief schone regenwater niet naar de waterzuiveringsinstallaties gaat, maar afgevoerd wordt naar het oppervlaktewater.  Deze duurzame wijk is dus helemaal klaar voor de toekomst!

Lees meer over duurzaamheid
Welke voorzieningen heb je in Baanhoek-West? Voorzieningen
Ontdek de buurten van Baanhoek-West Wijken