Buurtvereniging Baanhoek-West bestaat 1 jaar

7 september '17

Buurtvereniging Baanhoek-West bestaat 8 september officieel een jaar! De vereniging is in 2016 opgericht bij de notaris, heeft een gekozen bestuur en vooral heel veel zin om allerlei activiteiten te organiseren. Doel is bewoners van Baanhoek-West, jong en ouder, bij elkaar te brengen en met elkaar te laten kennismaken.

Voor álle bewoners

De wortels van de buurtvereniging liggen aan de Rondo, waar in 2011 de eerste bewoners kwamen wonen. Er werd kennisgemaakt, buren kwamen bij elkaar een kopje koffie drinken en later ook voetbal kijken. “Zo’n voetbalavond begon in onze achtertuin en eindigde in het speeltuintje tussen de Rondo, Vivaldilaan en Scarlattistraat”, vertelt Piet Kramp, die samen met zijn buurman Matthijs de Jong initiatiefnemer is van de buurtvereniging Baanhoek-West en de pleinfeesten. “Dat was zó gezellig dat er jaarlijks een pleinfeest werd georganiseerd voor de omwonenden. En omdat we iets voor álle bewoners van de nieuwbouwwijk Baanhoek-West wilden doen, hebben we nu de buurtvereniging opgericht.”

Buurtvereniging

In de school en in de wijk

De nieuwe Brede school in Baanhoek-West is de thuisbasis van de buurtvereniging. Dankzij de medewerking van de school kan de vereniging hier allerlei activiteiten organiseren. Zo konden de kinderen hier in het voorjaar paaseieren schilderen. Ook buiten de school, in de wijk, gebeurt van alles. Piet: “De Sint-Maartenoptocht in november was een groot succes. Ook hebben de kinderen laatst paaseieren gezocht en hebben we een ‘paashazenjacht’ georganiseerd. In juni organiseerden we een rommelmarkt. Nieuwe ideeën zijn er volop.”

Mensen kennen elkaar

De buurtvereniging telt inmiddels al zo’n vijftig gezinsleden. Spelende kinderen blijken uitstekende ambassadeurs voor de vereniging. Bijzondere leden van de buurtvereniging zijn de bewoners met een verstandelijke beperking van De Blauwe Lis (Stichting Philadelphia). Locatiemanager Hanneke van Eldijk sprak in 2013 al de wens uit dat de bewoners en buurtgenoten elkaar beter zouden leren kennen. De bewoners van De Blauwe Lis denken en doen inmiddels actief mee met de buurtvereniging. Piet: “Ook zij maken deel uit van de wijk en wij zijn er heel blij mee om hen als leden te mogen hebben.” Nieuwe leden uit de nieuwbouwwijk Baanhoek-West en vrijwilligers zijn van harte welkom. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, en hoe meer leuke dingen we kunnen organiseren. Zo werken we samen aan een gezellige wijk, waar mensen elkaar kennen en op elkaar kunnen rekenen”, besluit Piet.

Word lid!

Woon je in Baanhoek-West en ben je nog niet lid van de buurtvereniging? Kijk dan voor meer informatie hierover op de website van de vereniging bvbaanhoekwest.nl

Ook wonen in Baanhoek-West? Bekijk het aanbod
Vragen? Neem contact met ons op