Definitieve aanleg groen- en waterzone Baanhoek-West!

9 december '20

Nu de bouwwerkzaamheden rond de Sonate in Baanhoek-West zijn afgerond, wordt de groenzone aangelegd. Wethouder Ton Spek is er blij mee: “We hebben mensen beloofd dat hier een parkje komt en ik ben blij dat we die belofte nu eindelijk kunnen waarmaken!” Je ziet de plek langzaamaan al veranderen en komende lente wordt de metamorfose compleet: van bouwplaats naar broedplaats en van grauw naar groen!

Groene visitekaartje van Sliedrecht

Gebiedsontwikkelaar BPD heeft voor dit park een ontwerp laten maken met diverse soorten bomen en planten, rietoevers, moeraszones, poeltjes en grasperken met bloemen. Locatiemanager Paul Opstal van BPD vertelt: “De bewoners kunnen gaan genieten van het uitzicht, waar elk seizoen iets moois te zien is. Je kunt straks langs het water wandelen, mensen ontmoeten en de kinderen kunnen hier lekker spelen. Allerlei diersoorten krijgen de kans om zich in de wijk te nestelen, zoals vogels, bijen en vlinders.” Voor voetgan¬gers komt er een brug tussen het Mozartplantsoen en de Sonate. Ook de fietsers tussen Papendrecht en Hardinxveld kunnen straks genieten van dit ‘groene visitekaartje van Sliedrecht’.

Evenwicht

“Water en groen maken buurten prettiger. Het gevoel van rust en ruimte is prettig temidden van alle bebouwing”, zegt wethouder Ton Spek. “Bovendien zorgt groen in de gebouwde omgeving voor minder hittestress op hete dagen. Ook trekken water en groen dieren en insecten aan, wat weer belangrijk is voor het evenwicht in de natuur.” De biodiversiteit zorgt voor schoon water, vruchtbare grond en een stabiel klimaat. Alle kleine beetjes helpen, dus ook dit parkje.

Duizend bomen

Deze groenzone in Baanhoek-West past ook in de gemeentelijke ambitie om duizend bomen te planten in Sliedrecht in de periode 2019 – 2022. “BPD en de gemeente planten daarom in deze zone 55 bomen aan. Zo dragen alle partijen bij aan een fijne en groene leefomgeving”, besluit de wethouder.

Op onderstaande foto's zijn de eerste werkzaamheden zichtbaar. De contouren van de groenzone zijn hiermee al goed zichtbaar.

  Lees het laatste nieuws
  Neem contact op