Tegel eruit, groen erin

17 juli '20

Bij de ontwikkeling van Baanhoek-West legt BPD meer en meer groen en waterpartijen aan. Dat doen we niet alleen met het oog op sfeer in de wijk, ook krijgen allerlei diersoorten zo de kans om zich in de wijk te nestelen, zoals vogels, bijen en vlinders. Ook met de afvoer van water tijdens hevige regenbuien houden we rekening. Ook jij kunt een steentje bijdragen… door er een paar weg te halen.

image alt

Waterpasserende bestrating

Een mooi voorbeeld van meer groen in de wijk is de groenen waterzone onder het hoogspanningstracé, die dit jaar wordt aangelegd. Het wordt hier straks voor mens en dier goed toeven. Ook in de verkaveling van het deelgebied De Eilanden speelt groen een grote rol. Hier is gekozen voor smallere wegen ten gunste van grote tuinen en een groene speelplek in plaats van parkeerplaatsen. En misschien wist je het al: in Baanhoek-West ligt waterpasserende bestrating, waardoor water in de bodem kan infiltreren. Dit ontlast de riolering, zeker bij flinke buien. En daarvan gaan we er steeds meer krijgen.

image alt

Maandenlang plezier

Ook jij kunt eenvoudig bijdragen aan een groenere leefomgeving en goede afvoer van water uit de straat. Wat dacht je van ‘tegels eruit, planten erin’? Tuinen krijgen zo niet alleen meer sfeer, maar ze zijn ook beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering: het blijft er koeler en het water kan beter wegstromen tijdens hevige regenbuien. Als je varieert in hoogte, kleur, bloem- en bladvorm, en natuurlijk in bloeitijd, dan heb je maandenlang plezier. En kies je dan ook nog voor planten waar insecten op af komen, dan wordt het helemaal genieten in een levende tuin! Meer informatie:groei.nl

Groenzone

Nu de bouwwerkzaamheden rond de Sonate en Haydnsingel grotendeels zijn afgerond, is het tijd om de groenzone onder het hoogspanningstracé aan te leggen. Er komen diverse soorten bomen, rietoevers, moeraszones, poeltjes en grasperken met bloemen. Het gebied wordt zo ook aantrekkelijk voor allerlei diersoorten. Als je hier over een tijdje wandelt, kun je genieten van de natuur om je heen. Voor voetgangers komt er een brug tussen het Mozartplantsoen en de Sonate. De werkzaamheden starten vanaf het einde van de zomer / begin najaar 2020, na het broedseizoen. De waterpartij wordt geschikt gemaakt voor verschillende soorten dieren en planten.

  Lees het laatste nieuws
  Bekijk het woningaanbod